Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rólunk

Óvodánkban jelenleg 6 csoport (Méhecske, 7 pettyes katica, Mazsola, Maci, Cica és Kisvakond) található. Minden csoportunk vegyes, ahol minden különböző életkorú gyermek különleges figyelmet kap, életkorának megfelelően.

Óvodánk nevelési elve könnyen leírható Robert Fulghum szavaival, ennek megfelelően igyekszünk nevelni a hozzánk járó gyermekeket.

 

"Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes. Azt, hogy hogyan éljek, mit tegyek, mind az óvodában tanultam meg. Az egyetemen a bölcsesség nem volt különösebb érték, az óvodában azonban annál inkább. Íme, amit ott tanultam: Ossz meg mindent másokkal! Ne csalj a játékban! Ne bántsd a másikat! Mindent oda tegyél vissza, ahonnét elvetted! Rakj rendet magad után! Ne vedd el a másét! Kérj bocsánatot, ha valakinek fájdalmat okoztál! Evés előtt moss kezet! Húzd le a vécét! A frissen sült sütemény és a hideg tej tápláló. Élj mértékkel! Mindennap tanulj, gondolkodj, rajzolj, fess, énekelj, táncolj, játssz és dolgozz egy keveset! Délutánonként szundíts egyet! A nagyvilágban óvatosan közlekedj, fogd meg a társad kezét és ne szakadjatok el egymástól! Ismerd fel a csodát!"

 

Óvodánk nagy hangsúlyt fektet a gyermekek testi-lelki egészségére, fejlődésére. Megtalálható nálunk az ünnepnapokon kívül (Mikulás, Karácsony, Húsvét, Farsang) számtalan program, ahol a gyermekeket megismertetjük az egészséges táplálkozással (Egészség-nap) illetve rengeteg népi hagyományt ápolunk közösségünkben (Mihály-nap, Márton-nap).

Egyebek mellett megismertetünk velük, olyan fontosnak tartott napokat, mint például Mese-világnapja, Állatok-világnapja, Víz-világnapja, Föld-világnapja, ahol játszva tanulják meg, miért fontos figyelni környezetünkre.

 

Igyekszünk a gyerekeknek fakultatív programokkal is kedveskedni, jelenleg hittan és néptánc oktatás zajlik óvodánkban, de jelentkezők számától függően tervezünk indítani úszás illetve foci foglalkozást is.